ΜΗΠΩΣ ΠΑΛΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ «ΔΙΑΦΩΝΟΝΤΑΣ»;

Η «ΛΕΣΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ»

Eνα απόσπασμα απο το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 της 25/9/10, όπου γίνεται αναφορά  σε ένα  άρθρο της «WALL STREET JOURNAL», στο οποίο αποκαλύπτεται  η ύπαρξη μια μυστικής λέσχης, με την κωδική ονομασία «ΛΕΣΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ« ,της οποίας μέλη υπήρξαν τόσο ο Νικολά Σαρκοζί ,όσο και η Αγγέλα Μερκελ, καθώς επίσης και τα πρόσωπα «κλειδιά» ,των Βρυξελλών….

Το άρθρο της "WALL STREET JOURNAL"

 ΕΞΕΘΕΤΑΝ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΞΕΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η εφημερίδα επίσης αναφέρει, οτι Μερκελ και Σαρκοζι έβαζαν το εγώ τους και την πολιτική τους καριέρα πάνω απο το κοινο νόμισμα οταν ακόμη δεν ηταν αργά, μεχρι και που ηταν πλεον αργά…

 Σύμφωνα με την εφημερίδα το ευρώ θα είχε σωθεί εάν το Παρίσι και το Βερολίνο είχαν απο κοινού υποστηρίξει, έναν μηχανισμό στήριξης του ενιαίου νομίσματος…

 Η ομάδα κρούσης συνερχόταν στο περιθώριο των πολλών Συνόδων της ΕΕ στις Βρυξέλλες στο Λουξεμβούργο και τις άλλες πρωτεύουσες, άλλοτε κατά τις έξη το πρωί,ή αργά την νυχτα επιχειρηματολογώντας με σάντουιτς.. Από τότε που το ΔΝΤ ανέλαβε να «αναβάλει» την χρεοκοπία της Ουγγαρίας, μέχρι και που η Ελλάδα βρεθηκε στον καιάδα της χρεοκοπίας,η «Λέσχη που δεν υπάρχει» είχε αναλάβει να βρει μηχανισμό στήριξης για το ευρώ…(δέστε το video)

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

___________________________________________________________________________

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΘΕΣΙΝΟΒΡΑΔΙΝΑ...

Ολονύχτιο θρίλερ στο Βερολίνο – Συμφώνησαν Μέρκελ και Σαρκοζί

Πυρετός διαβουλεύσεων τη νύχτα στο Βερολίνο εν όψει της σημερινής Συνόδου Κορυφής. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος, μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις, συμφώνησαν σε κοινή θέση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Η θέση τους θα παρουσιαστεί επισήμως στη σημερινή σύνοδο. Παρών στις συνομιλίες ήταν και ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, ενώ τηλεφωνικά συμμετείχε ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

 Όσον αφορά στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, οι δύο ηγέτες φαίνεται να συμφώνησαν σε φορολόγηση των τραπεζών που θα μπορούσε να επιφέρει 50 δισ. ευρώ. Οι τράπεζες, πάντως, απείλησαν πως θα προχωρήσουν σε αγωγές στην περίπτωση που θα τους επιβάλλονταν φόροι στο πλαίσιο της χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στη σημερινή σύνοδο θα συζητηθεί η μείωση του επιτοκίου δανεισμού για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας, στις χώρες προς διάσωση το επιτόκιο θα μπορούσε να μειωθεί και στο 2%.

Λίγο πριν από τη σημερινή σύνοδο, ο έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Άγγελα Μέρκελ. πηγη

Για την σημερινή σύνοδο κορυφής των Ηγετων της ΕΕ, με αντικείμενο το τρόπο χρηματοδότησης των ασθενέστερων μελών της Ευρωζωνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η  κρίση.

Με μια κίνηση που είναι πιθανό να εφησυχάσει τον οικονομικό κόσμο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ ως άγγελος καλών ειδήσεων, είπε ότι, «στην  σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης με αντικείμενο την χρηματοδότηση των ασθενέστερων μελών,  είναι πιθανόν  να παρουσιαστεί   η «μαγική συνταγή», για την επίλυση της κρίσης του χρέους». AFPTV

____________________________________________________________________________

Τα νέα για το ιδιο θεμα:

Σε θέση κοινής αποδοχής, μετά από πολύωρη συζήτηση που ολοκληρώθηκε τη νύχτα κατέληξαν ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, σχετικά με τη διάσωση της Ελλάδας.

Η συμφωνία των δύο ηγετών βρήκε την αποδοχή και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο οποίος τους συνάντησε εκτάκτως στο Βερολίνο, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Ωστόσο, κανείς εκ των τριών συνομιλητών δεν έδωσε την παραμικρή πληροφορία για το περιεχόμενο της συμφωνίας τους και η πληροφορία για την κατάληξη της συνομιλίας προήλθε από πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας.

Μόνος αποδέκτης, κατά τη διάρκεια της νύχτας των λεπτομερειών της απόφασης του γάλλου προέδρου, της γερμανίδας καγκελαρίου, καθώς και της συναίνεσης του Τρισέ, ήταν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Αυτή η κοινή θέση, δήλωσε η πηγή της γαλλικής αντιπροσωπείας, θα χρησιμεύσει ως βάση για τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες.

Η κρίση χρέους που έχει συγκλονίσει τη ζώνη του ευρώ και, ειδικότερα το πρόβλημα της Ελλάδας, έφεραν σε αντιπαράθεση Γαλλία και ΕΚΤ από τη μία πλευρά και Γερμανία από την άλλη.

Η βασική διαφωνία τους αφορούσε στις ρυθμίσεις για τη συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών σε ένα νέο σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας.πηγη

_________________________________________________________________________