ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ..

Για τρίτη φορά αλλάζει χέρια η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων

H οικογένεια του κ. Π. Κυριακίδη αναζητεί στρατηγικό επενδυτή

Σε αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή βρίσκεται η διοίκηση της ELFE – Ελληνικά Λιπάσματα (πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων), όπως προκύπτει από ενημέρωση της διοίκησης προς τους εργαζόμενους.Η οικογένεια του κ. Π. Κυριακίδη, ιδιοκτήτρια του 100% της ELFE έχει αναθέσει σε Βρετανικό οίκο αξιολόγησης να βρει στρατηγικό επενδυτή για να μεταβιβάσει το ποσοστό της. Σύμφωνα με τη διοίκηση, τα υψηλά λειτουργικά κόστη που παρουσιάζει η βιομηχανία έχουν δημιουργήσει προβληματικούς ισολογισμούς για αυτό και επιθυμία της οικογένειας είναι να απεμπλακεί από την εταιρεία και να επικεντρωθεί στις άλλες τις δραστητιότητες που είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Η οικογένεια Κυριακίδη είχε αποκτήσει τη ΒΦΛ στο τέλος του 2010 από τον κ. Λ. Λαυρεντιάδη, ο οποίος είχε αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών το Σεπτέμβριο του 2009 από το Ελληνικό Δημόσιο έναντι 86 εκατ. ευρώ.

Οπως είναι γνωστό ο κ. Λαυρεντιάδης έχει επιλέξει για επιχειρηματική έδρα αλλά και τόπο διαμονής του το Λονδίνο για αυτό και σταδιακά ρευστοποιεί τις επενδύσεις του στην Ελλάδα (Νεοχημική, Alapis και Proton Bank). πηγη