Η φωτιά στην Εύβοια..

Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που κατακαίει από χθες το μεσημέρι της Κυριακής την Βόρεια Εύβοια.
Το έργο της πυρόσβεσης δυσχεραίνεται λόγω των πολλών μικρών εστιών
ενώ στη μάχη της πυρόσβεσης έχουν ριχτεί 80 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δυο ελικόπτερα.
Υπό έλεγχο από το απόγευμα της Κυριακής τέθηκαν οι φωτιές σε Νεραντζούλα Αργασίου στη Ζάκυνθο,
που και στα Κουπιά Μολάων Λακωνίας που καίει αγροτοδασική έκταση χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή.
Οι αξιωματικοί της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος εξετάζουν το ενδεχόμενο εμπρησμού για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Μπαλντά στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε τρεις διαφορετικές εστίες. Πάντως χθες η πυροσβεστική υπηρεσία κινητοποιήθηκε για 75 συνολικά πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, και οι οποίες είτε έχουν κατασβηστεί είτε βρίσκονται υπό πλήρη έλεγχο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.gscp.gr) για σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής και την Ν. Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.πηγη

Εν τω μεταξύ φωτιές άλλου είδους έβγαζε χθες ο Στέφανος Χίος,
στην εκπομπή του (μακελειό) στο kontraTV…

Ενώ οι πυρκαγιές  μαινόταν (χθες),συνεχίζουν και παραμένουν
καθηλωμένα στο έδαφος πεντε πυροσβεστικά ελικόπτερα
σε μια ιδιωτική αποθήκη στην Πάχη Μεγάρων!
Δηλαδή πληρώνει το Ελληνικό Δημόσιο ιδιώτη
για χώρο  φύλαξης των ελικοπτέρων που θα πρεπε
να εχουν ριχθεί στην κατάσβεση απο χθες και όχι μόνον!

______________________________________________________________________________________________

Μια ζωή ανέτοιμοι για τις πυρκαγιές

11.07.2011

Το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, με τη θερμοκρασία να αγγίξει εξαιρετικά υψηλές τιμές και τον αέρα να μην είναι σύμμαχος της Πυροσβεστικής, σε πολλές περιοχές της χώρας εκδηλώθηκαν πύρινα μέτωπα, τα οποία κατέκαψαν μεγάλες εκτάσεις δάσους.
Στην Εύβοια, στη Ζάκυνθο αλλά και την Αττική, ο πύρινος εφιάλτης ήλθε να μας θυμίσει ότι… δεν καταλαβαίνει από τρόικα, Μνημόνιο και χρεοκοπίες. Καθώς και για να μας θυμίσει ότι οι πυρκαγιές που μαζικά και με ένταση εκδηλώνονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, μοιάζουν πλέον περίπου με αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Ή, με στοίχημα το οποίο έχει προκαθορισμένη απόδοση.
Ο καθένας υποψιάζεται και προβλέπει πότε είναι περισσότερο πιθανό να εκδηλωθεί μια μεγάλη πυρκαγιά. Έχουμε φτάσει μάλιστα στο σημείο να προβλέπουμε και που περίπου θα εκδηλωθεί. Τα κανάλια ετοιμάζουν τα ειδικά βανάκια που θα μεταβούν στο σημείο της πυρκαγιάς, και οι κάτοικοι ψάχνουν να βρουν οδό διαφυγής.
Μονάχα οι αρμόδιες αρχές, και οι μηχανισμοί αντιμετώπισης, δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να απαντήσουν πειστικά στο… ραντεβού με τη φωτιά. Οι δικαιολογίες βέβαια πολλές, οι περισσότερες μάλιστα εκ των οποίων κατανοητές και εύλογες. Μόνο που… κουραστήκαμε να είμαστε κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι, θεατές στο ίδιο δράμα.

πηγή:statesmen.gr

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε  πυρκαγιά,
παρακαλεισθε  να ειδοποιήσετε  αμέσως ,την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199