«Η Ελλάδα βγήκε στο σφυρί»

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε.

Χωρίς σχόλια , οι νέες διατάξεις του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε στη Βουλή για τη δημιουργία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ
"ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΤΡΙΣ"

Άρθρο 1- Παράγραφος 6: «Η διάρκεια του Ταμείου είναι έξι έτη, από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Με αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η διάρκεια αυτή μπορεί να παρατείνεται εφόσον ο σκοπός του Ταμείου δεν έχει εκπληρωθεί».

Δηλαδή, ουσιαστικά καθιερώνεται για πάντα ο Φορέας που θα βγάζει όποτε θέλει σε πλειστηριασμό την όποια κρατική περιουσία.

 Άρθρο 2 – Παράγραφος 3-4: «Με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, στο Ταμείο μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς αντάλλαγμα κατά πλήρη κυριότητα κινητές αξίες εταιρειών του Δημοσίου, δικαιώματα διαχείρισης και εκμετάλλευσης, κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα, άυλα δικαιώματα και δικαιώματα λειτουργίας».

Δηλαδή, όπως θα έλεγε και ο κ. Αλέφαντος στο Ταμείο παραδίδονται για αξιοποίηση «ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ», της υλικής καιν άυλης περιουσίας του Δημοσίου χωρίς καμία παρέμβαση του Ελεγκτικού Συμβουλίου, απλά με μια απόφαση υπουργού.

Άρθρο 2 – Παράγραφος 7: «Από την μεταβίβαση του πράγματος ή την παραχώρηση του δικαιώματος στο Ταμείο, ο προηγούμενο κύριος ή δικαιούχος παραμένει στη διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος χωρίς αμοιβή και υποχρεούται να το διατηρεί κατάλληλο για τον προορισμό του και εξακολουθεί να βαρύνεται με τις δαπάνες που προκύπτουν από την διοίκηση και διαχείριση του πράγματος ή του δικαιώματος».

Δηλαδή, και μετά την παραχώρηση στο Ταμείο Αξιοποίησης του Δημοσίου του όποιου ακινήτου, το κράτος πρέπει να ξοδεύει για τη διατήρησή του σε καλή κατάσταση για απροσδιόριστο χρόνο. Π.χ. κτίρια Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα μπουν για ξεπούλημα στο Ταμείο, αλλά ακόμα κι αν περάσουν 3-4 χρόνια μέχρι να τα αγοράσουν κάποιοι εμείς θα ξοδεύουμε σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό για την καλή τους συντήρηση.

 Και το χειρότερο από όλα:

Οι υπουργοί Οικονομικών με αποφάσεις τους θα μπορούν να έρχονται και να βγάζουν στο σφυρί σπίτι, οικόπεδο, χωράφι οποιουδήποτε πολίτη, λόγω δημοσίου συμφέροντος.

 Ιδού τι αναγράφεται στο άρθρο 2- παράγραφος 8

του σχετικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε χθες.

«Εμπράγματα δικαιώματα τρίτων μπορεί να κηρύσσονται αναγκαστικώς απαλλοτριωτέα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών για λόγους Μείζονος Σημασίας Δημοσίου Συμφέροντος».

Το αρθρο ειναι του  Κώστα Χαρδαβέλλα(newsbomb.gr)

2 Comments

 1. Μα τι τους εταξαν τελος παντων και υπεγραψαν τετοιες καταδικες ?
  Η ελληνικη ιστορια μεχρι σημερα κανει αναφορα για καποιους προδοτες που μετριουνται στα δαχτυλα του ενος χεριου!!!Τοσοι πολλοι μαζι και στην ιδια χρονικη περιοδο?..,Αποτελει «Ιστορικο παραδοξο» για τα Ελληνικα δεδομενα.!!!
  (μήπως το αναφέρει κάπου ο Νοστράδαμος?).

  Μου αρέσει!

 2. Κάτι ήξερε ο καλός Χριστος όταν ελεγε,»Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι»… 🙂
  (για τα προδοτικά αργύρια φυσικά μούγκα γιατι ηταν χωράφια του ανταγωνιστή του..του διαβόλου…)

  Μου αρέσει!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.